Tie­to­tek­niik­ka­pal­ve­lu jär­jes­tää ICT - pien­ryh­mäoh­jaus­ta lap­pi­lai­sil­le nä­kö­vam­mai­sil­le

ICT:tä Lapissa

ICT:tä Lapissa

16. - 17.8. Celian äänikirjapalvelu käyttöön
Celianet on Internetsivusto, josta näkövammainen voi itse käydä lainamassa kirjoja.
Kurssi on tarkoitettu tietokoneen käyttäjille. Kurssilla harjoittelemme etsimään ja lataamaan Celianet -verkkosivulta kirjoja tietokoneelle, josta ne siirretään ulkoiseen laitteeseen esim. Daisy-soitin, muistikortti tai cd -levy.

Jotta voisit ladata kirjoja suoraan netistä, sinulla täytyy olla jo Celian asiakkuus (olet saanut kotiin toimitettuja kirjoja cd:llä). Asiakkuus muutetaan äänikirjapalveluksi omassa kirjastossa tai soittamalla Celian asiakaspalvelun numeroon 0295 333 050 ma-to klo 9-12 tai sähköpostilla palvelut@celia.fi Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle toimitetaan Celian käyttäjätunnus ja salasana (yleensä sähköpostiin). Ota nämä tunnukset mukaan kurssille!

Huomio, tämän muutoksen jälkeen ei tule enää cd-levyjä kotiin, mutta jos olet jossain kirjakerhossa, kirjoja tulee automaattisesti nettisivun omiin lainoihin. Lisätietoa 044 3222588

Ilmoittautuminen viimeistään 9.8.
Hinta 15 euroa / päivä

30.-31.8. Celian sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjille
Kurssille tulevalla pitää olla omat Celian tunnukset ja oma puhelin/tablet hallinnassa. Kurssilla harjoittelemme Celianetin käyttöä ja siirrämme kirjoja omaan laitteeseesi. Jotta voisit kuunnella kirjoja laitteellasi, siihen on asennettava ilmainen Pratsam Reader sovellus ja sovellukseen on hankittava tunnukset. Tunnukset haetaan omasta kirjastosta tai jos olet jo Celian asiakas, voit tilata ne Celian verkkosivulta osoitteesta.

https://www.celianet.fi/ohjeet/kuuntelu-sovelluksessa/#pratsam-lomake

Ota kurssille mukaan sekä Celian että Pratsam Readerin tunnukset! Lisätietoa Jouko 044 3222588 Hinta 15 euroa / päivä.
 
Ilmoittautuminen viimeistään 23.8.

12.9. NÄÖN JA KUULON PÄIVÄ PALVELUKESKUKSESSA ROVANIEMELLÄ

Polar Print Oy isolta kirkolta järjestää tiistaina 12.9. esittelytilaisuuden näkö - ja kuulovammaisuuteen liittyvistä apuvälineistä klo 11 – 16 Lapin Näkövammaisten Palvelukeskuksessa os. Maakuntakatu 12 96100 Rovaniemi.
Esillä on uusimpia apuvälineitä ja ohjelmia ammattilaisten esitteleminä laidasta laitaan, kahvitarjoilu.
Lisää tietoa tilaisuudesta elokuussa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, lisätietoa 044 3222588. Tervetuloa!

Pienryhmäohjaus / ICT - kursseilla kurssimaksu on 15 euroa per kurssipäivä. Maksuun sisältyvät lounas ja päiväkahvit kurssipäivinä sekä kursseilla mahdollisesti tarvittava materiaali. Mahdollisen majoituksen omavastuu on 5 euroa per yö.

Lappilaiselle näkövammaiselle korvataan matkakustannukset julkisen kulkuneuvon käytön mukaisesti. Kursseille osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Pienryhmäohjaus / kurssipäivät alkavat klo 8.45 ja päättyvät klo 15.30 mennessä. Tervetuloa!


Kurssi-ilmoittautumiset:
puh: 044 3222588
sähköposti:
ttpalvelu@lapinnakovammaiset.fi