Ajan­koh­tais­taYhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

 

 

 

 

 

 

VERKKOSEITA VIIKKO 16 / 16.4.2019

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.
Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat tapahtumat/ilmoitukset.


VERKKOSEIDAN SISÄLTÖ:
 

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN

2. KANSAINVÄLINEN OPASKOIRAPÄIVÄ

3. KYSELY

4. VYÖHYKEUUDISTUS

5. VAPPUMYYJÄISET

6. LAPIN SAIRAANHOITOPIIRI TIEDOTTAA

7. SEUTUKUNTATAPAAMINEN SALLASSA 15.5.

8. KÄSITYÖPÄIVÄ SODANKYLÄSSÄ 20.5.

9. YKSILÖLLISIÄ KUNTOUTUSJAKSOJA IIRIKSESSÄ

10. LIIKUNTATAPAHTUMA OULAKA KAJAANISSA 24.-26.5.

11. NEULE- JA KORITYÖKURSSI SALLASSA 29.7. - 3.8.

12. KUN NÄKÖ JA KUULO HEIKENTYVÄT

13. TARINAPAJA ROVANIEMELLÄ 18.5.

14. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA
 
 
1. TOIMINTAA KUNNITTAIN
 
Kerhonvetäjien yhteystiedot löytyvät osoitteessa http://lapinnakovammaiset.fi/yhteystiedot/kerhot tai soittamalla toimistolle 0400 146 641.
 
 
ROVANIEMI
 
Ke 24.4. Rovaniemen näkövammaisten kerho klo 13 palvelukeskuksessa. Rovaniemen seurakuntasisar Marja-Liisa Ylipulli vierailee kerhossa klo 13.00-13.45, jatkamme vierailun jälkeen kerhoillen kevättä miettien.
Tervetuloa mukaan! t. Marketta ja Anja
 
 
TIETOVISAILIJAT
 
Tietovisailijat ovat koolla palvelukeskuksessa ke 24.4. klo 15-17. Tervetuloa visailemaan koko porukalla!
 
 
KEMI
 
TI 30.4. KLO 14 KOKOONTUU MIKROKERHO ANNANTUVALLA, Tervetuloa!

Pe 31.5. Kesäretki Maksniemen Arkadia-eläinpuistoon.
Lähdemme Kemin Linja-autoasemalta klo 11.
Eläinpuistossa syömme ensin lounaan ja sen jälkeen lähdemme oppaan kanssa kiertämään eläinpuistoa.
Retken omavastuu 20 e sisältäen ruokailun, matkan, pääsylipun sekä oppaan palvelun.
Ilmoittautumiset 13.5. mennessä Pirjolle 040 5170803 tai pirjo.heikinjuntti@pp.inet.fi
 
 
TORNIO
 
Kerho kokoontuu joka kuukauden toinen ti Meäntalolla Vapaudenkatu 19 klo 15-17. Vesijumppa torstaisin Saarenvireessä, Pitkäkatu 7 klo 13.15. Tule ajoissa, että ehdit valmistautua.
 
KOLARI

 
Näön ja kuuloasioiden tilaisuus Kolarin seurakuntakodilla os. Pappilantie 4 7.5.2019 klo 11:30-15:00.

 
2. KANSAINVÄLINEN OPASKOIRAPÄIVÄ
                     
Pohjois-Suomen opaskoirakot viettävät kansainvälistä opaskoirapäivää Kajaanissa ja Rovaniemellä 24.4.2019. Rovaniemellä meidät tapaa klo 15-18 Kauppakeskus Revontulessa. Kajaanin paikka selviää myöhemmin.
 
Tule tutustumaan opaskoiriin ja näkövammaisten maailmaan!
 
-Miltä tuntuisi nähdä kuten näkövammainen tai olla itse sokea?
Tätä voit kokeilla simulaatiolaseilla
-Peesarit ottavat mielellään mukaan pienelle korttelikierrokselle tutustumaan; miten opaskoira toimii liikenteessä ja mitä peesari tekee opaskoirakoiden perässä.
-Miten kohtaat opaskoiran ja näkövammaisen?
 
Tervetuloa praattamaan kanssamme!
Lisätiedot Opaskoirayhdistyksen Pohjois-Suomen yhteyshenkilöt
Kirsti Reijonen p. 050 327 7492 sp: kirstireijonen(ät)gmail.com
ja Meri Peuhkurinen p. 040- 833 5047 sp: meri.peuhkurinen(ät)hotmail.com
Kajaanin tapahtuma: Sirpa Myöhänen p. 044 067 5894 sp: sirpa.myohanen(ät)gmail.com
Linkki Facebook tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/806745649695079/
 
 
3. KYSELY

Tämä kysely on osa Oulun yliopistolle tehtävää Hoitotieteen Pro gradu-tukimusta. Kyselyn tarkoituksena on selvittää miten näkövammaiset käyttävät mobiilisovelluksia itsenäisen arjen tukena ja millaisia kokemuksia heillä on mobiilisovellusten käytöstä. Kysely on sähköinen Webropol-kysely. Tutkimukseen osallistuminen ja kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyn vastauksia käsitellään ryhmätasolla, eikä yksittäistä vastauksia voida yhdistää tiettyihin henkilöihin. Kyselyyn vastaaminen tulkitaan suostumukseksi antaa vastaukset käytettäväksi tutkimusta varten. Vastaustanne toivotaan, mikäli Teillä on mobiililaite aktiivisessa arkikäytössä ja haluatte jakaa omia kokemuksianne laitteen ja sovellusten käytöstä muiden näkövammaisten ja kehittämistyön hyväksi. Mobiililaitteella tarkoitetaan tässä tutkimuksessa älypuhelimia ja tablettitietokoneita, ei kannettavia tietokoneita. Mobiilisovelluksilla tarkoitetaan ohjelmistoa, joka on suunniteltu toimimaan mobiililaitteella. Mobiililaitteessa on mobiilisovelluksia jo tehtaalta tullessa ja lisää sovelluksia voi ladata mobiilisovelluskaupoista, jotka ovat mobiilikäyttöjärjestelmän hallinnoimia. Tämä tutkimus tuottaa uutta hoitotieteellistä tietoa, jota voivat hyödyntää näkövammaiset henkilöt, heidän omaisensa ja läheisensä, palveluntarjoajat, sovelluskehittäjät sekä näkövammaistyöntekijät. Tutkimustiedon perusteella voidaan kehittää näkövammaisten palveluja.

VASTAAMINEN

Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 15-20. Valitkaa annetuista vaihtoehdoista yksi, ellei kysymyksessä ohjeisteta toimimaan toisin. Osassa kysymyksistä vastaus annetaan määritellyltä asteikolta, osaan kysymyksistä vastataan avoimella vastauksella ja osassa pyydetään valitsemaan useampi vaihtoehto. Vastaaminen tapahtuu seuraavan linkin kautta:
https://link.webropolsurveys.com/S/7B75C27C3D6DE196

Pyydän vastaustanne 24.4.19 mennessä!

LISÄTIEDOT

Lisätietoja kyselystä saa sähköpostitse tutkija Milla Järvelältä, milla.jarvela@student.oulu.fi

KIITOS OSALLISTUMISESTANNE!

 
4. VYÖHYKEUUDISTUS

Jos et ole järjestöpolitiikka-alueella, niin tiedoksi Uudenmaan alueella meneillään oleva vyöhykeuudistus. Sen myötä myös muut kuin siellä asuvat näkövammaiset voivat matkustaa ilmaiseksi julkisilla kulkuvälineillä 27.4.2019 alkaen. Huomioithan tarvittavat todistukset.

Tämä on ote esteettömyysasiamies Juha Sylbergin lähettämästä viestistä.

Kun uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön 27.4.2019, sokeiden vapaa matkustusoikeus ei ole enää sidottu kotikuntaan, vaan sen saavat kaikki sokeat, joiden näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %.

Nämä todistukset tarvitset, kun hankit HSL-kortin:

-Sokeat kortin käyttäjän henkilötodistus (virallinen henkilökortti, passi, kuvallinen Kela-kortti).

-Myöntämisperusteiden mukainen silmälääkärin todistus tai Näkövammaisten liitto ry:n tai Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf:n myöntämä näkövammaiskortti tai HUS:n todistus näön haitta-asteesta.

-Sokeat, näkövamman haitta-aste vähintään 50 %.
 
Kun uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön 27.4.2019, sokeiden vapaa matkustusoikeus ei ole enää sidottu kotikuntaan, vaan sen saavat kaikki sokeat, joiden näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %.
 
 
5. VAPPUMYYJÄISET
 
- KEVÄTTÄ ILIMASSA JA RINNASSA! -
 
NÄPPÄRÄT NÄKKÄRIT JÄRJESTÄÄ VAPPUMYYJÄISET
Lapin Näkövammaisten palvelukeskuksessa os. Maakuntakatu 12
la-su 27.-28.4. klo 11-16.
 
Myynnissä on muun muassa: 
- simaa ja munkkeja
- monenlaisia käsitöitä
- arpoja Lapin Näkövammaisten toiminnan tukemiseksi
 
Paikalla on myös PopUp-kahavila.
 
SYÄMELLISESTI TERVETULOA!
 
 
6. LAPIN SAIRAANHOITOPIIRI TIEDOTTAA
 
Lapin sairaanhoitopiiri ottaa käyttöön palvelusetelin glaukooma- eli silmänpainetautipotilaiden vuosikontrolleihin.
 
LSHP:n alueella asuvalla glaukoomapotilaalla on tästä vuodesta alkaen mahdollisuus saada palveluseteli vuosikontrolliaan varten. Edellytyksenä palvelusetelin saamiselle on Kela-kortissa näkyvä koodi 114, joka vahvistaa hakijan sairastavan silmänpainetautia.
 
Palveluseteli mahdollistaa glaukooman vuosiseurannan suorittamisen yksityisellä silmälääkärillä siten, että potilaalle jää maksettavaksi enintään 38,50 euroa. Summa vastaa poliklinikan asiakasmaksua.
 
Saadakseen palvelusetelin, hakijan tulee olla yhteydessä Lapin keskussairaalaan silmätautien poliklinikkaan puh. 016 328 2200 arkisin klo 9-14. Suosittelemme yhteydenottoa pari kk ennen suunniteltua kontrollia.
 
Lisätietoja palvelusetelistä: silmätautien poliklinikalta puh 016- 328 2200 ja Lapin sairaanhoitopiirin internetistä www.lshp.fi/palveluseteli
Rovaniemellä 25.3.2019
Jukka Mattila
Johtajaylilääkäri
LSHP kuntayhtymä
 
 
7. SEUTUKUNTATAPAAMINEN SALLASSA 15.5.
 
Seutukuntatapahtumat on tarkoitettu naapurikuntien näkövammaisten yhteistapaamisiksi. Toukokuun aikana järjestämme seutukuntatapahtuman Sallan seurakuntatalolla (Tennontie 7, 98900 Salla). Tapahtumaan on kutsuttu Sallan, Kemijärven, Posion, Pelkosenniemen, Savukosken ja Sodankylän näkövammaiset.

Päivän ohjelma
 
klo 11 Saapuminen, keittolounas, hartaus
 
klo 11.45 - 13.30 Ohjelmaa
 
noin klo 13.30 Päätöskahvit ja kotiinpaluu
 
Päivän aikana yhdistyksen ATK-kouluttaja Jouko Rytkönen esittelee äänilehtien ja -kirjojen kuuntelulaitteita sekä näkövammaisten käyttöön soveltuvia puhelimia. Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sanna Piuva kertoo näkövammaisten sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Sannalta voi pyytää myös henkilökohtaista tapaamisaikaa oman asian käsittelyä varten. Tämän kaiken lisäksi teemme pientä peliä ja leikkiä iloisella mielellä.
 
Ruokailun järjestämisen vuoksi ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle (puh. 0400 146 641) 7.5. mennessä. Yhdistys maksaa osallistujien matkakulut halvinta matkustustapaa käyttäen. Tapahtuman omavastuu on 10 € / osallistuja. Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.
 
Tapahtuman järjestäjinä ovat Lapin Näkövammaiset ry sekä Sallan seurakunta. Tervetuloa!
 
 
8. KÄSITYÖPÄIVÄ SODANKYLÄSSÄ 20.5.
 
Lapin Näkövammaiset ry järjestää käsityöpäivän Sodankylässä, seurakuntatalolla, osoitteessa Papintie 2, ma 20.5. klo 10 - 15. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille näkövammaisille henkilöille. Päivään osallistuminen ei edellytä yhdistyksemme jäsenyyttä.

Annen ohjauksessa voit valmistaa Rose-kukkaista seinäkoristetta, Viska-perinneharjaa tai mehiläisvahakynttilöitä. Materiaalit edellä mainittujen tuotteiden valmistamiseen tuon mukanani. Materiaalihinta kranssiin on 1 €/kukka + 2 € puukepistä tarvikkeineen; Viskaan 2 €/kpl ja mehiläisvahakynttilään 1 €/kpl. Myös joku muu oma käsityö voi olla mukana.
 
Päivän omavastuuhinta on 10 euroa henkilöltä sisältäen lounaan, päiväkahvit ja matkakulut. Ilmoittautumiset Lapin Näkövammaiset ry:n palvelukeskukseen, puh. 0400 - 146 641, viimeistään ma 13.5. Muista ilmoittaa mahdollinen erityisruokavaliosi.
 
SYDÄMELLISESTI TERVETULOA KÄSITÖIDEN PARIIN TAI VAIN NAUTTIMAAN VERTAISTUKEA! Toivottelee Anne.
 
 
9. YKSILÖLLISIÄ KUNTOUTUSJAKSOJA IIRIKSESSÄ
 
6.5.–10.5. jatkojaksot 29.7.–2.8. ja 4.–8.11.
Ikäihmiset. Kuntoutuksessa keskitytään näköongelman/-vamman tuomaan toiminnalliseen haittaan, muiden aistien harjaannuttamiseen, jäljellä olevaan näkökykyyn, turvalliseen liikkumiseen ja apuvälineisiin. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.
 
20.–24.5. jatkojaksot 26.–30.8. ja 18.–22.11.
Näkövammaisten fyysinen toimintakyky ja kommunikaatiotaidot.
Kuntoutuksessa keskitytään fyysisen kunnon ja toimintakyvyn parantamiseen sekä kommunikaatiotaitojen kehittämiseen. Kommunikaatiotaitojen kehittäminen pitää sisällään pistekirjoituksen ja IT- taitojen harjoittelua. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.
 
13.5.–17.5. jatkojaksot 30.9.–4.10. ja 10.–14.2.2020.
Työssä olevat näkövammaiset ja -ongelmaiset. Kuntoutuksessa keskitytään työssä jaksamisen lisäämiseen, näkemisen ja muun toimintakyvyn haasteiden tukemiseen, näkemisen ja tietotekniikan apuvälineisiin sekä psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.
 
Yksilöllisiä kuntoutusjaksoja (15 vrk)
Kuntoutus-Iiriksessä keväällä 2019
Kaikki kuntoutukset ovat moniammatillisia yksilöllisiä kuntoutusjaksoja. Kuntoutusjaksolle hakeudutaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemus. Kirjoita hakemukseen toivomasi yksilöllinen kuntoutus sekä aloitusajankohta ja liitä mukaan lääkärin B-lausunto tai kuntoutussuunnitelmasi. Lähetä allekirjoittamasi kuntoutushakemus Kelaan. Huomioithan, että käsittely voi viedä aikaa, joten postitusta Kelalle ei kannata jättää viime hetkeen.
Kaikki kuntoutukset järjestetään Iiris-keskuksessa Helsingissä (os. Marjaniementie 74). Kelalta voit hakea myös matkakorvauksia ja työssäolevana kuntoutusrahaa.
 
Lisätietoja: sihteeri Kirsi Hirvonen
p. 09 3960 4455, kirsi.hirvonen@nkl.fi,
terveydenhoitaja Jonna Pätynen
p. 09 3960 4456, jonna.patynen@nkl.fi
www.nkl.fi/fi/etusivu/kuntoutus/hakeminen
 
 
10. LIIKUNTATAPAHTUMA OULAKA KAJAANISSA 24.-26.5.
 
Pohjois-Suomen Näkövammaisyhdistykset järjestävät yhteisen Oulaka –liikuntatapahtuman 24.- 26.5.2019 Joutenlammen kurssikeskuksessa Kajaanissa. Tapahtuma järjestetään vuorovuosittain kolmen maakunnan alueella Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Kainuussa. Tämän vuoden tapahtumaa isännöi Kainuun Näkövammaiset ry.
 
Lappilaisten näkövammaisten omavastuumaksu on 100 € / henkilö. Hintaan sisältyy matkojen omavastuuosuudet, majoitus, ruoat ja ohjelma. Voit ottaa mukaasi oman oppaan tai avustajan, jonka omavastuumaksu on sama.
 
Sitovat ilmoittautumiset 3.5. mennessä toimistolle (puh. 0400 146 641). Muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä ruoka-aineallergiasi. Yhdistys vastaa matkalippujen hankkimisesta. Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet osallistujia.
Sydämellisesti tervetuloa mukaan tapahtumaan, niin kokeneet OuLaKa – kävijät, kuin ensikertalaisetkin!
 
Alustava ohjelma
 
24.5 perjantai:
Lappilaisten osallistujien menokuljetus:
Juna lähtee Rovaniemeltä klo 06:03. Perillä Kajaanissa ollaan klo 12:13, jonka jälkeen yhteiskuljetus Joutenlammelle ja majoittuminen.
 
Varsinaisen tapahtuman ohjelma:
tulokahvit n. klo 14
päivällinen klo 17
saunomismahdollisuus klo 18-20
iltapala klo 20
 
25.5 lauantai:
aamupala klo 7.30, jonka jälkeen jokainen patikointiin osallistuva saa tehdä itselleen sopivat retkieväät aamiaistarjoilusta (leivät, juomat, makkarat,yms.).
 
patikoijien kokoontuminen klo 10 pihalla, josta lähtö Pärsänsuon metsästysmajalle (noin 10 km lenkki), toinen vaihtoehto n. 4 km lenkki ja kolmas vaihtoehto ns. pihapiiri/lammenympäri -ryhmä
 
Pihapiiristä löytyy kota, jossa voi halutessaan paistella makkaraa.
 
päivällinen klo 16
saunominen kahdessa saunassa klo 17-19
iltaohjelmaa klo 19.30 alkaen
illalla mahdollisuus paistella kodassa omia makkaroita
iltapala klo 21
 
26.5 sunnuntai:
klo 7.30 aamupala
Messu klo 10
lounas klo 12
 
Lappilaisten osallistujien paluukuljetus:
Lähtö lounaan jälkeen klo 14.30 Kajaanista lähtevällä junalla. Juna on Rovaniemellä klo 20.44.
 
 
11. NEULE- JA KORITYÖKURSSI SALLASSA 29.7. - 3.8.
 
Yhdistys järjestää yhteistyössä OK-Siviksen ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa Neule- ja korityökurssin Sallan Lomakodilla 29.7. - 3.8.2019.
 
Neuletyöpajan ohjaajana toimii Laila Rantanen-Timonen. Hänen ohjauksessaan pääset opettelemaan tunisialaista virkkausta ja koukkuamista. Myös aivan perinteiset virkkuu- ja neuletyöt onnistuvat. Tuotteita valmistetaan myös osittain kierrätysmateriaaleista.
 
Korityöpajan ohjaajana toimii Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen.  Materiaaleina pajassa ovat ekopäre ja rottinki. Kurssin aikana opit valmistamaan pienen säilytyskorin, kassikorin tai jotain muuta oman tarpeesi mukaan. Myös perinneharjoista Viskaa on mahdollista valmistaa viikon aikana.
 
Viikon aikana on mahdollisuus osallistua vain jompaankumpaan tai molempiin pajoihin. Päivittäin on taukoliikuntaa käsitöitten lomassa. Rantasaunan löylyissä ja Ruuhijärven vedessä on mahdollisuus rentoutua iltaisin. Viikon aikana järjestetään käynti Sallan museolla ja keilahallilla omakustanteisena. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.
 
Kurssin omavastuuhinta on yhteensä 60 e sisältäen majoittumisen kahden hengen huoneissa, täysihoidon ja lappilaisille matkakulut halvimman matkustustavan mukaan. Hinta jakautuu siten, että Hyvinvointilomat perii 50 € tuetusta lomaviikosta, ja yhdistys 10 e kurssista. Materiaalikulut peritään tehtyjen tuotteiden mukaan.
 
Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle (puh. 0400 146 641) viimeistään 24.4.2019. Ilmoittautuessasi täytämme yhdessä Hyvinvointilomien lomatukihakemuksen. Kyseessä on ns. tuettu loma, ja lomatukea voi saada vain joka toinen vuosi. Et siis voi hakea NeRo-kurssille, mikäli olet viime vuonna osallistunut Hyvinvointilomat ry:n tai Solaris Lomat ry:n tuetulle lomalle. Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta vastaan, sillä Hyvinvointilomat ei käsittele hakemuksia huhtikuun jälkeen.
 
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdollinen erityisruokavaliosi ja kumpaan pajaan aiot kurssin aikana osallistua.
 
ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA!
 
 
12. KUN NÄKÖ JA KUULO HEIKENTYVÄT
 
Näön ja kuuloasioiden tilaisuus Kolarin seurakuntakodilla os. Pappilantie 4, 7.5. klo 11:30-15:00.

Tapahtuma on suunnattu heille, jotka ovat vasta vammautuneet tai kaipaavat tietoa kuinka toimia kuulon ja näön heikentyessä. Tapahtuman toteuttavat Kuuloliitto ja Näkövammaisten liitto ry yhteistyössä Kolarin seurakunnan kanssa.

Kerromme tilaisuudessa:
- miten ja millaisia näkemisen ja kuulemisen ongelmia ikääntymisen myötä voi ilmaantua
- missä vaiheessa kannattaa hakea apua
- mistä saa apua ja tukea
Tapahtuma on avoin kaikille, joilla on näkemisen tai kuulemisen kanssa ongelmia. Lämpimästi tervetuloa!

Yst. terveisin: Sanna Piuva

Oikeuksienvalvonnan asiantuntija
Näkövammaisten liitto ry
Maakuntakatu 12, 96100 Rovaniemi
p. 0500 210 568 sanna.piuva@nkl.fi
 
 
13. TARINAPAJA ROVANIEMELLÄ 18.5.
 
Tarinoita kuljettaa
kaikki mukanaan
kun ne päästää reissaamaan
olo saattaa helpottaa.
 
Heippa Lapin Näkövammaiset!
Sisälläsi muhii varmasti tarinoita, jotka vain odottavat ulos pääsyä. Tarinapaja Tarinan kaarella la 18.5. yhdistyksen tiloissa Rovaniemellä, Maakuntakatu 12.
 
Aloitetaan kello 9.30 tulokahveilla, jonka jälkeen Virpi Peitso ohjaa osallistujat tarinan kaarelle. Päivä päättyy kello 16.
Kirjoitustapa on vapaa, ota mukaasi esimerkiksi sanelin, tietokone, paperi ja kynä tai ilmaise itseäsi pistekirjoituksella.  Rohkeasti kokeilemaan!
 
Kurssin hinta on 10 e/osallistuja. Hintaan sisältyy opetus, matkat halvinta kulkuneuvoa käyttäen, lounas ja kahvit.
 
Ilmoittautumiset: viimeistään 6.5. Kirstille tai toimistolle. Toimistolta vastataan ma-to kello 10-14, muulloin voit jättää viestin vastaajaan, puhelin 0400 146 641
 
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Kirsti Reijonen, puhelin 050 327 7492 tai sähköpostilla etunimi ja sukunimiyhteenkirjoitettuna (ei siis pisteitä väliin!)  @gmail.com Tervetuloa!
 
 
14. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA
 
ICT-kurssit: http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/ict-pienryhmaohjaus
MIKROKERHOT:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/matalan-kynnyksen-vertaistukitoiminta-mikrokerhot

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä

Maaliskuu 2019
* 12.3. Maailman glaukoomapäivä

Huhtikuu 2019
* 24.4. Kansainvälinen opaskoirapäivä

Toukokuu 2019
* 16.5. Saavutettavuuspäivä

Kesäkuu 2019

Heinäkuu 2019

Elokuu 2019

Syyskuu 2019
* ICT-päivät
* Kv. retiniitikon päivä (syyskuun 3. lauantai)

Lokakuu 2019
* 10.10. Maailman näköpäivä
* 15.10. Valkoisen kepin päivä

Marraskuu 2019
* 7.–9.11. Apuvälinemessut
* 10.–17.11. Sokeain viikko

Joulukuu 2019
* 3.12. Kv. vammaisten päivä
* 13.12. Lucian päivä