Ajan­koh­tais­ta


Yhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

VERKKOSEITA VIIKKO 27 / 29.6.2020

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostitiedote ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain pääsääntöisesti maanantaisin. Palvelumuoto on maksuton. Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita.

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat ilmoitukset.

Veikkaus tukee toimintaamme.

Verkkoseidan sisältö

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN: PAIKALLISKERHOJEN ILMOITUKSIA

2. LAPIN NÄKÖVAMMAISET RY TIEDOTTAA: KESÄN AUKIOLOAJAT

3. KESÄKUUN LUONTOVISA

4. KÄSITYÖNTEKIJÖIDEN KESÄTAPAAMINEN 22.7.

5. KULTTUURIPÄIVÄT: ILMAISU- JA KÄDENTAITOKURSSI 21-22.8. YLITORNION LOMA-VIETOSELLA

6. SEUTUKUNTATAPAAMINEN KEMINMAASSA 27.8.

7. OULAKA KAUPUNKIPATIKKA 11.-13.9. OULUN NALLIKARISSA

8. KÄSITYÖKURSSI NERO 22. - 24.9.

9. KÄSITYÖKURSSI KEMISSÄ 5. - 6.10. JA 2. - 3.11.

10. SOLARIS LOMAT HAETTAVISSA VUODELLE 2020

11. KUTSU HARJOITUSASIAKKAKSI RAVINTOVALMENNUKSEEN

12. POTKUA YRITTÄJYYTEEN WEBINAARISARJA ALKAA ELOKUUSSA

13. KUVAILUTULKATTU KAUPPAMATKUSTAJAN KUOLEMA KANSALLISTEATTERISSA 12.9. KLO 13

14. YLEN KUVAILUTULKATUT ELOKUVAT KESÄKAUDELLA

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN: PAIKALLISKERHOJEN ILMOITUKSIA

ROVANIEMI
Rovaniemen näkövammaisten retkipäivä Sairaalaniemen laavulle 5.8.2020 klo 10:30. Kerho tarjoaa makkarat ja kahvit. Raineri paistelee makkaroita. TERVETULOA MUKAAN/ Marke ja Anja.

2. LAPIN NÄKÖVAMMAISET RY TIEDOTTAA: KESÄN AUKIOLOAJAT

Yhdistystoiminta hiljenee kesäajaksi.
Palvelukeskus on suljettuna 6. - 26.7., jolloin myös äänilehtitoiminta ja jäsenpalvelu ovat kesätauolla. Tauon jälkeen normaalisti maanantaisin maakuntalehtikooste 1 jätetään lähettämättä 27.7. Sen jälkeen äänilehdet ilmestyvät normaalisti 29.7. alkaen. Heinäkuussa ei julkaista lainkaan Ääniseitaa. Elokuun Ääniseita ilmestyy tavallisessa aikataulussa kuukauden viimeinen tiistai.

Lapin Näkövammaisten työntekijät lomailevat välillä 25.6. - 27.7. Parhaiten töissä olevat työntekijät tavoittaa toimiston numerosta 0400 146 641.
Näkövammaisten liiton aluetyöntekijä Sanna Piuva on lomalla 29.6. - 2.8.2020. Kiireellisissä asioissa ole yhteydessä Näkövammaisten liiton vaihteeseen 09 396 041.
Rentouttavaa kesää kaikille!

Terveisin Harri, Juho, Jukka, Sanna ja Tuija

3. KESÄKUUN LUONTOVISA

Toukokuun luontovisan oikea vastaus oli Riekko ja oikeita vastauksia sain kahdeksan kpl. Arpaonni suosi Ilmi Tammista Rovaniemeltä. Onnittelut!! Kesäkuun ääniseidassa on uusi tunnistettava eläin luontovisassa ja vastausaikaa on tuonne elokuun loppuun saakka. Sopivan lämmintä ja mukavaa kesänaikaa,

Jukka Loijas
Järjestösihteeri
puh: 0400 146 641

4. KÄSITYÖNTEKIJÖIDEN KESÄTAPAAMINEN 22.7.

Muurolassa, osoitteessa Prokonkuja 41, keskiviikkona 22. heinäkuuta, klo 12.
Määränpäämme isäntä on luvannut tarjota nokipannukahvit, muuten jokainen ottaa omat eväät, kipot ja kupit mukaan. Istahdamme lammen rannalla nuotion äärelle kuuntelemaan kesää ja toisiamme.
Ilmoittaudu Annelle viimeistään tiistaina 21.7., jotta tiedän järjestellä MPK:n yhteiskuljetusta. Mikäli saavut määränpäähän omalla kyydillä, kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä.
Mukava tavata pitkästä aikaa. Meidän tulee kuitenkin vielä muistaa voimassa olevat Korona-rajoitukset. Joten kannattaa varata itselle vaikka pieni pullollinen käsidesiä.

Kesäterveisin
- Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen -
Puh. 044 – 3612 774.

5. KULTTUURIPÄIVÄT: ILMAISU- JA KÄDENTAITOKURSSI 21-22.8. YLITORNION LOMA-VIETOSELLA

Järjestäjä: Lapin Näkövammaiset ry
Kurssin tavoitteena on rohkaista näkövammaisia osallistujia ilmaisemaan itseään arjessa sekä esiintymistilanteissa. Osallistuja voi löytää luovuutensa kolmiulotteisen taiteen tuottamiseksi. Näkövammaiset joutuvat tahtomattaan esille monissa arjen tilanteissa. Katseiden sietäminen ja itsensä ilmaiseminen tukevat omatoimista selviytymistä.

Jännittääkö esillä olo ja esiintyminen? Haluatko kokeilla miltä muotoilumassa tuntuu? Mitä massasta voi tehdä? Luvassa ohjaajien kannustusta ja toisten näkövammaisten vertaistukea.

Kurssin ohjelmassa on perjantaina ilmaisutaidon harjoituksia, joita ohjaa Virpi Peitso. Lauantaina tartutaan muotoilemaan askartelusavea, jolloin ohjaajana toimii Sari Raikaslehto.

Tapahtuman yleisavustajana häärii Maija Havela. Kurssivastaavana Kirsti Reijonen. Tarkempi ohjelma ilmoituksen lopussa.

Kulkeminen

Tapahtuma järjestetään Loma-Vietosella (Kuusirannantie 59, 95675 Meltosjärvi, Ylitornio). Yhdistys korvaa matkakulut edullisimman matkustustavan mukaisesti jälkikäteen kuitteja vastaan. Kysy tarvittaessa oman auton kilometrikorvauksesta ilmoittautumisen yhteydessä Pyritään kimppakyyteihin. Kerro, mikäli tarvitset apua kyydin järjestymisessä.

Majoittuminen

Yöpyminen neljän hengen mökeissä, kahden hengen huoneissa. Mökeissä on liinavaatteet.

Ilmoittautuminen ja omavastuu

Mukaan mahtuu 10 näkövammaista osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia.
Tapahtuman omavastuu 60 € / henkilö, joka kattaa osallistujille ohjelman ruokailuineen sekä majoituksen ja matkakulut.
Tapahtumaan voi osallistua myös päiväkävijänä, jolloin omavastuu on 20 € / päivä. Paikkoja on rajoitetusti joten yöpyjät ovat etusijalla.
Mainitse ilmoittautuessa erityisruokavaliosi ja majoitustarpeesi. Halutessasi voit ottaa tapahtumaan mukaan henkilökohtaisen avustajan tai oppaan.
Ilmoittaudu 27.7. mennessä toimistolle (puh. 0400 146 641, toimisto@lapinnakovammaiset.fi). Huomioi, että toimisto on suljettu kesäloman ajaksi 6. - 24.7., jolloin puhelimeen ei vastata. Tuona aikana ilmoittautuminen onnistuu vain sähköpostilla.
Lisätietoja tapahtumasta antaa tarvittaessa Kirsti Reijonen puh. 050 3277 492.
Huom. tapahtuma järjestetään mikäli koronatilanne sen sallii. Yhdistys ei ole vakuuttanut osallistujia.

Ohjelma

Perjantai 21.8.
10:30 Saapuminen ja tapahtuman aloitus
11:30 Lounas
12:30 – 14:00 Ilmaisutaidon harjoituksia, Virpi Peitso
14:00 Päiväjuoma
14:30 – 16:00 Ilmaisutaito jatkuu
16:00 Ulkoilua/Lenkkeilyä
17:00 Päivällinen
18:30 alkaen Sauna ja iltapala
Hyvää yötä!

Lauantai 22.8.
Aamulenkki halukkaille
8:00 Aamupala
9:00 – 9:50 Pihaleikkejä, virittäydytään päivään
10:00 – 11:30 Kädet massassa, Sari Raikaslehto
11:30 Lounas
12:30 – 14:00 Kädentaidot jatkuvat
14:00 Palautteet
14:30 Lähtökahvit
15:00 Kotiin päin

Tervetuloa virkistymään ja oppimaan uutta!
Lapin Näkövammaiset ry/Kulttuuritoimikunta
       

6. SEUTUKUNTATAPAAMINEN KEMINMAASSA 27.8.

Seutukuntatapahtumat on tarkoitettu naapurikuntien näkövammaisten yhteistapaamisiksi. 27.8.2020 järjestämme seutukuntatapahtuman Keminmaan seurakuntakeskuksessa (Rantatie 61, 94400 Keminmaa). Tapahtumaan on kutsuttu Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan ja Tornion näkövammaiset.

Tapahtuma järjestetään klo12-15 ja sisältää lounaan ja iltapäiväkahvit sekä vierailun 1500-luvulla valmistuneeseen Pyhän Mikaelin kirkkoon. Muu ohjelma tarkentuu myöhemmin. Sää- ja koronatilanteesta riippuen osa tapahtumasta voidaan pitää ulkona.

Tapahtuman omavastuu on 10€ / osallistuja. Yhdistys maksaa osallistujien matkakulut halvinta matkustustapaa käyttäen. Osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.
Ruokailun järjestämisen vuoksi ilmoittaudu 20.8. mennessä toimistolle (puh. 0400 146 641). Muista mainita mahdollinen erityisruokavaliosi.

7. OULAKA KAUPUNKIPATIKKA 11.-13.9. OULUN NALLIKARISSA

Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun näkövammaisyhdistykset järjestävät vuosittain liikuntapainotteisen viikonlopputapahtuman. Tällä kertaa tapahtuma järjestetään Oulussa.

Alustava ohjelma

Perjantai 11.9.
- lounas Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n toimistolla n. Klo 12:00.
- kaupunkikierros näköalabussilla noin klo 14:00.
- majoittuminen Oulun Eedeniin noin klo 15:00, pientä ohjelmaa ennen ja jälkeen päivällisen

Lauantai 12.9.
- aamupala
- kaupunkipatikkaa, makkaranpaistoa, uintia
- päivällistä ja iltaohjelmaa

Sunnuntai 13.9.
- aamupala, ohjelmaa, huoneenluovutus klo 12

Yhteiskuljetus Oulun rautatieasemalle n. 12:15 ja lähtölounas Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaisten toimistolla.

Kulkeminen

Yhteiskuljetusta Ouluun ei järjestetä, mutta kuljemme porukalla mahdollisuuksien mukaan. Työntekijä kulkee Rovaniemeltä Ouluun ja takaisin junalla. VR ei ole vielä julkaissut syksyn juna-aikatauluja, joten yksityiskohdat selviävät myöhemmin. Yhdistys korvaa matkakulut edullisimman matkustustavan mukaisesti jälkikäteen kuitteja vastaan. Kysy tarvittaessa oman auton kilometrikorvauksesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Majoittuminen

Tervetuloa viettämään mukavaa, liikunnallista viikonloppua Hietasaaren kauniiseen ympäristöön. Majoittuminen on Break Sokos Hotel Edenissä, Nallikarissa, aivan merenrannan tuntumassa. Yöpyminen kahden hengen mökeissä. Yhden hengen huoneesta perimme lisämaksun, jonka suuruus tarkentuu myöhemmin.

Ilmoittautuminen ja omavastuu

Ilmoittaudu 5.8. mennessä toimistolle (puh. 0400 146 641, toimisto@lapinnakovammaiset.fi). Huomioi, että toimisto on suljettu kesäloman ajaksi 6.-24.7. Tuona aikana sähköposti-ilmoittautuminen onnistuu mutta puhelimella ilmoittautuminen ei.

Mainitse ilmoittautuessa erityisruokavaliosi ja majoitustarpeesi. Halutessasi voit ottaa tapahtumaan mukaan henkilökohtaisen avustajan tai oppaan. Jokaisella yhdistyksellä on 15 osallistujan kiintiö. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Hotellivarausten vuoksi ilmoittautumiset ovat sitovia. Tapahtuman omavastuu 80 € / henkilö kattaa osallistujille ohjelman ruokailuineen sekä majoituksen ja matkakulut.

Huom. tapahtuma järjestetään mikäli koronatilanne sen sallii. Yhdistys ei ole vakuuttanut osallistujia.

8. KÄSITYÖKURSSI NERO 22. - 24.9.

Huom. ilmoittautumisaikaa on jatkettu 14.8. saakka. Paikkoja on vielä muutama jäljellä. Tämä tapahtuma järjestetään koronatilanteen salliessa.

Lapin Näkövammaiset ry järjestää neule- ja rottinkityökurssin Rovaniemellä, Norvajärven leirikeskuksessa (osoitteessa Leirikeskustie 177), 22. - 24.9. Ohjaajina toimivat neulepajassa Laila-Rantanen Timonen ja rottinkityöpajassa Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen. Kurssilla on mukana yleisavustaja klo 8:00 – 18:00 välisenä aikana.

Lailan ohjauksessa voit opetella Makrameeta tai tunisialaista virkkausta, valmistaa tölkkinipsu- tai perinteisiä kudonta- ja virkkuutöitä, tai pieniä huovutustuotteia. Annen ohjauksessa voit valmistaa pienkoreja rottingista ja ekopäreestä tai puisen jakkaran.

Kurssin hinta on 90 €, sisältäen Norvajärvellä majoituksen, ruokailut ja kahvit, sekä matkakulut kurssipaikalle ja takaisin, edullisinta mahdollista matkustustapaa käyttäen. Lisäksi jokainen maksaa käyttämänsä käsityömateriaalit käteisellä kurssin päätteeksi.

Ilmoittautumisaika on 1. - 14.8. Ilmoittautumiset puhelimitse toimistoon numeroon 0400 – 146 641 tai sähköpostitse toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Muista kertoa ilmoittautumisesi yhteydessä, kumpaan työskentelypajaan aiot osallistua, sekä mahdollisesta erityisruokavaliostasi.
Anne ja Laila toivottavat tervetulleiksi mukaan kurssille.

Ohjelma:

Tiistai 22.9.2020
Klo 10:00 Saapuminen, majoittuminen ja kurssin avaus
Klo 11:30 – 12:30 Lounas
Klo 12:30 – 14:00 Kori- ja neulepaja: materiaalit, työvälineet ja tuotemallit – kurssilaisten tavoitteet – pajatyöskentely alkaa
Klo 14:00 – 14:30 Päiväkahvi
Klo 14:30 – 16:30 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 16:30 – 17:00 Ulkoilutauko
Klo 17:00 – 18:00 Päivällinen
Klo 18:00 – 19:30 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 19:30 – 21:00 Iltapala ja vapaata oleskelua

Keskiviikko 23.9.2020
Klo 8:00 – 9:00 Aamiainen
Klo 9:00 – 11:30 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 11:30 – 12:30 Lounas
Klo 12:30 – 14:00 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 14:00 – 14:30 Päiväkahvi
Klo 14:30 – 16:30 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 16:30 – 17:00 Työpisteiden siistiminen seuraavaa päivää varten
Klo 17:00 – 18:00 Päivällinen
Klo 18:00 – 21:00 Rantasauna ja iltapala

Torstai 24.9.2020
Klo 8:00 – 9:00 Aamiainen
Klo 9:00 – 11:30 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 11:30 – 12:30 Lounas
Klo 12:30 – 14:00 Pajatyöskentely jatkuu
Klo 14:00 – 14:30 Töiden viimeistelyä
Klo 14:30 – 15:00 Päiväkahvi
Klo 15:00 – 16:30 Kurssilla tehtyjen tuotteiden näyttely ja kurssin palautekeskustelu
Klo 16:30 – 17:00 Päivällinen
Klo 17:30 Kotiinlähtö

9. KÄSITYÖKURSSI KEMISSÄ 5. - 6.10. JA 2. - 3.11.

Kurssin aiheena on ekopärekorit, viskaharja ja patapesin. Ohjaajana Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen.

Kurssipäivät kestävät klo 9-15. Kurssin omavastu 10 € / päivä sisältää kahvit, lounaan ja matkakulut halvimman matkustustavan mukaan. Osallistua voi joko kaikkiin tai vain osaan kurssipäivistä.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille näkövammaisille henkilöille, eikä tapahtumaan osallistuminen edellytä yhdistyksemme jäsenyyttä.

Ilmoittautumiset 31.8. mennessä toimistolle numeroon 0400 – 146 641. Muista mainita erityisruokavaliostasi.

Kurssi järjestetään Näkövammaiset käsityöntekijät ry:n tuella.

10. SOLARIS LOMAT HAETTAVISSA VUODELLE 2020

Vuoden 2020 lomahaku on avattu! Haettavana ovat niin perheiden, eläkeikäisten, varhaiseläkeläisten kuin työikäistenkin lomat. Haussa on myös useita vertaistukilomia mm. eri sairausryhmille. Tutustuthan teemoihin ja hakuohjeisiin ennen hakemuksen täyttämistä. Lomavalinnat tehdään taloudellisten, sosiaalisten ja terveydellisten perusteella.

Aiemman käytännön mukaan aikuiset maksavat omavastuun ja alle 16-vuotiaat lapset lomailevat maksutta. Omavastuu on aikuisilta 100 € ja joissakin erityisryhmissä 60 €. Lomahaku on kätevintä tehdä netissä, mutta palvelemme mielellämme myös puhelimitse arkisin klo 9 ja 12 välisenä aikana.

Tuettua lomaa ei ole mahdollista saada, jos olet ollut tuetulla lomalla v. 2019, lomatuen 
myöntämiseen vaikuttaa aiemmat tuetut lomat. Lomien hakuaika päättyy 3 kk ennen lomaa, kesän lapsiperhelomien hakuaika päättyy 15.3. Ohjelmassa on eri-ikäisille ja -kuntoisille sopivaa liikuntaa ja muuta virkistävää ohjelmaa sekä vertaistukea.

- Lomat on tarkoitettu näkövammaisille aikuisille, lapsia ei voi ottaa mukaan lomalle
- Kerro hakemuksessa näkövammastasi
- Viiden vuorokauden täysihoitoloman omavastuuhinta on 60 € henkilöltä
- Lomalle voi hakea myös avustajan kanssa, merkitse hakemukseen avustajan henkilötunnus ja nimi
- Majoitus kahden hengen huoneissa
- Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen lomaa
- Tuettu loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi
- Valinnat tehdään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein

Lomille seuraaviin:

Vesileppis 4. - 9.10.
Imatran Kylpylä 8. - 13.11.
Kylpylähotelli Rauhalahti 22. - 27.12.

Lisätietoa ja hakulomakkeita saa Solaris Lomien sivuilta ja myös sähköpostilla solaris@solaris-lomat.fi tai soittamalla palvelunumeroon 0600 418 200 klo 9 – 12. Puhelun hinta on 0,07€/min + paikallispuheluverkon maksu.
Lisätietoja ja apuna hakemuksen täyttämisessä saat myös allekirjoittaneelta,

Jukka Loijas
Järjestösihteeri
puh: 0400 146 641

11. KUTSU HARJOITUSASIAKKAKSI RAVINTOVALMENNUKSEEN

Hei!
Opiskelen ravintovalmentajaksi Lapin urheiluopistolla. Teen lopputyötä aiheella "Vuorovaikutus ravintovalmennuksessa" ja etsin nyt muutamaa harjoitusasiakasta.
Tutkimuksen tarkoituksena on analysoida valmentajan ja valmennettavan vuorovaikutusta ja koota samalla itselle tietoa valmennuksesta sen monine ulottuvuuksineen.

Ravintovalmennus on paljon muutakin kuin ruokapäiväkirjan rustaamista, kaloreiden laskemista ja ravintosuunnitelman tekemistä. Nämäkin ovat tärkeitä palasia kokonaisuudessa, mutta ravinnon lisäksi myös muiden hyvinvoinnin osa-alueiden täytyy olla kunnossa. Sen vuoksi ravintovalmennukset ovat yksilöllisesti räätälöityjä asiakkaan omien resurssien ja tavoitteiden mukaan.

Tutkimukseni koostuu ravintovalmennuksesta sekä pienistä haastatteluista/kyselyistä, joita käytän anonyymisti tutkimukseni teoriaa tarkastellessa. Samalla on tarkoitus saada kokemusta ravintovalmennuksesta käytännössä.

Mitä saat ravintovalmennukselta harjoitusasiakkaana?
Saat yksilöllisesti suunnitellun ravintovalmennuksen, johon sisältyy:
- esitietolomake sähköpostilla
- kontakti joko kasvotusten tai etäyhteydellä, jonka tarkoituksena on käydä läpi lähtötilanteesi ja tavoitteesi
- ruokapäiväkirja ja sen analysointi
- ravintosuunnitelma
- 2xkontakti joko kasvotusten tai etäyhteydellä, tarkoituksena tarkastella välitavoitteita, edistymistä sekä ohjeistaa jatkosta
- materiaalipaketti ravinnosta, kootaan toiveittesi mukaan
- loppupalaveri, jossa käydään läpi edistyminen ja tavoitteet
- valmennuksen ajan on mahdollista pitää yhteyttä sähköpostitse tai muulla viestintävälineellä

Tämän lisäksi teen pari haastattelua/kyselyä valmennukseen ja vuorovaikutukseen liittyen, joita käytän anonyymisti materiaalina tutkimukseni teorioita tarkastellessa.
Harjoitusasiakkuus on maksutonta. Valmennus kestää 4-8 viikkoa. Ravintovalmennus ja siihen liittyvä tutkimus on tarkoitus toteuttaa heinä-syyskuun aikana.

ystävällisin terveisin,
Raisa Kuusela
Ravintovalmentajaopiskelija
puh. 0405471891

12. POTKUA YRITTÄJYYTEEN WEBINAARISARJA ALKAA ELOKUUSSA

Viime keväälle suunnitellut vammaisten yrittäjäpäivät vaihtuivat webinaarisarjaan yrittäjyydestä elo-lokakuulle. Mistä sinä saat potkua yrittämiseen ja miten pidät tekemisen intoa yllä nyt, kun poikkeustilanne alkaa helpottua koronan jälkeen? Tule kuuntelemaan ja kysymään liiketoiminnan asiantuntijoilta! Saat tuulta bisnekseen ja kehittymiseen. Osallistu ja keskustele! Kerro kaverillekin!  Webinaarisarja on maksuton, ja voit katsoa jaksot myöhemminkin tallenteelta. Webinaarisarjaan ovat tervetulleita kaikki vammaiset yrittäjät tai yrittäjyyttä suunnittelevat. Lue lisää ja ilmoittaudu tämän linkin kautta https://www.nkl.fi/fi/tapahtuma/potkua-yrittajyyteen-webinaarisarja

Lisätietoa ja ilmoittautumisen voit tehdä myös facebooktapahtumassa tästä linkistä https://www.facebook.com/events/194855065184759

Tervetuloa!
Jaana Argillander
Yrittäjyysasiantuntija
Näkövammaisten liitto ry
PL 30, 00030 IIRIS  (Marjaniementie 74, 00930 Helsinki)
puh. 09 3960 4486, 050 596 6736
Yhdessä näemme enemmän.

13. KUVAILUTULKATTU KAUPPAMATKUSTAJAN KUOLEMA KANSALLISTEATTERISSA 12.9. KLO 13

Arthur Millerin näytelmäklassikko amerikkalaisen unelman vararikosta kuvailutulkataan näkövammaisten ryhmälle Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä syyskuussa. Esityksen on ohjannut Mika Myllyaho ja päärooleissa nähdään Hannu-Pekka Björkman, Aku Hirviniemi, Samuli Niittymäki ja Kristiina Halttu. Kuvailutulkkina toimii Pipsa Toikka. Esityksen kesto on 2 h 45 min.

Tapaamme Ensi parven lämpiössä klo 12.15. Käynti lämpiöön Itäisen Teatterikujan tornista. Esteetön kulku hissillä Itäisen Teatterikujan kulmasta. Olethan ajoissa, koska kuvailutulkkauslaitteet testataan ennen esitystä.
Lipun hinta on 36 e ja 8 e/avustaja. Varaa lippusi esitykseen 27.8.2020 mennessä lähettämällä viesti osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi
(Kulttuurituottaja Tanjan loma-aikana 29.6.-31.7. lähetetyt viestit kuitataan elokuun alussa.)

Ilmoita montako lippua varaat ja kerro samalla postiosoitteesi laskutusta varten. Ilmoittautuminen on sitova. Liput laskutetaan vasta esityksen jälkeen.
Syksyn osalta Kansallisteatterin katsojapaikkoja on vähennetty ja kaikin tavoin pyritään yleisön ja henkilökunnan turvalliseen kokemukseen.

Tervetuloa teatteriin!
Kansallisteatteri ja Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
Tanja Rantalainen
kulttuurituottaja
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
P. +358 40 9649288

14. YLEN KUVAILUTULKATUT ELOKUVAT KESÄKAUDELLA

Yle esittää TV-kanavilla ja Areenassa kesäkaudella kuvailutulkattuina seuraavat elokuvat:

Miekkailija (7)
TV1 29.6.2020

Hymyilevä mies (7)
Areena 1.7.2020 ja TV2 1.7.2020 ja 10.7.2020

Miehiä ja poikia (7)
Areena 10.8.2020 ja TV1 16.8.2020

Nuoruustango (S)
Areena 30.8.2020 ja TV1 30.8.2020 ja 31.8.2020

Kuvailutulkkauksen saa tv:ssä päälle valitsemalla äänen kieleksi hollannin. Areenassa kuvailutulkkaukset on koottu omaksi kuvailutulkattujen ohjelmien paketikseen.

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä

Maaliskuu
8.3. Kansainvälinen naistenpäivä
8.-14.3. Maailman glaukoomaviikko

Huhtikuu
29.4. Kansainvälinen opaskoirapäivä

Toukokuu21.5. Kansainvälinen saavutettavuuspäivä

Kesäkuu
27.6. Kansainvälinen kuurosokeuspäivä

Syyskuu
19.9. Kansainvälinen retiniitikon päivä

Lokakuu
8.10. Maailman näköpäivä
15.10. Kansainvälinen valkoisen kepin päivä

Marraskuu
8.-15.11. Sokeain viikko

Joulukuu
3.12. Kansainvälinen vammaisten päivä