Ajan­koh­tais­taYhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

 

 

 

 

 

 

VERKKOSEITA VIIKKO 50 / 10.12.2018

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.
Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat tapahtumat/ilmoitukset.VERKKOSEIDAN SISÄLTÖ:

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN
2. JOULUN JA VUODENVAIHTEEN AIKATAULUT
3. KÄSITYÖPÄIVÄ POSIOLLA 13.12.
4. TULEVAT KUVAILUTULKATUT ELOKUVAT
5. OSALLISTU SILMÄNPOHJAN KUIVASTA IKÄRAPPEUMASTA TEHTÄVÄÄN TUTKIMUKSEEN
6. POHJOIS-SUOMEN LEIRI 26.1.–27.1.2019
LAPIN URHEILUOPISTO SANTASPORT, ROVANIEMI

7. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA
1. TOIMINTAA KUNNITTAIN


Kerhonvetäjien yhteystiedot löytyvät osoitteessa http://lapinnakovammaiset.fi/yhteystiedot/kerhot tai soittamalla toimistolle 0400 146 641.


ROVANIEMI

Kurlinkivuorot Lappi Areenalla, Hiihtomajantie 6. Vuoro maksuton. Ohjaaja paikalla ti 11.12. klo 12.15-14.15 harjoitushalli 1.
Pukeudu lämpimästi. Halli on viileä. Tervetuloa!
Lisätietoja; Katriina Merkkiniemi puh. 040 5625 337

TO 13.12. ROVANIEMEN NÄKÖVAMMAISET MENEVÄT KUVAILUTULKATTUUN TEATTERIESITYKSEEN PAPIN PERHE KLO 19.

Hinta on 15 e henkilö, sisältäen lipun sekä väliaikahvit.

Ilmoittautumiset 4.12. mennessä Anjalle puh 0400-954251 tai sähköposti anja.maunula@pp.inet.fi

TERVETULOA MUKAAN

TIETOVISAILIJAT ovat koolla palvelukeskuksessa ke 19.12. klo 15-17. Tervetuloa visailemaan!


SALLA

Sallan näkövammaisten kerhon joulukahvit ravintola Akkavaarassa ke. 19.12 klo 12.30. Kerho tarjoaa kahvit ja joulutortun. Suunnitellaan myös alkavan vuoden toimintaa.
Terveisin Hannu

Sallan näkövammaisten kerho toivottaa Hyvää ja Rauhallista Joulua ja kiitämme palvelukeskuksen henkilökuntaa ja kaikkia jäseniä tapahtumista ja siten myös vertaistuesta.


KOLARI

Kolarin Näkövammaisten kerho kokoontuu joulukuussa ke 12.12. Kolarin seurakuntakodissa klo 10-15 jouluisissa tunnelmissa.

Terveisin Tuija.


TORNIO

Kuntosali on tauolla. Kokoonnumme jouluaterian merkeissä tiistaina 11.12. klo 15 alkaen ravintola Ofeliassa Hallituskatu 16. Kerhotapaamiset jatkuvat tammikuussa joulutauon jälkeen, alla tammikuun aikataulut.

Kerho kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai Meäntalolla Vapaudenkatu 19. Kuntosali torstaisin Saarenvireessä Pitkäkatu 7 klo 13.25.


KEMI

KEMIN SEUDUN NÄKÖVAMMAISTEN NAISTEN VERTAISTUKIRYHMÄ kokoontuu Annantuvalle tiistaina 11.12. klo 13, nyyttikestit. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme.

T. Pirjo puh. 040 51708032. JOULUN JA VUODENVAIHTEEN AIKATAULUT


Joulu on jo ovella. Yhdistyksen toimisto on suljettuna 24.-31.12.2018. Tämän lisäksi äänilehtitoiminta on tauolla vielä osan seuraavaa viikkoa.

Tässä yhteenvetona suunnitellut äänilehtien lähetyspäivät. Postinkulun viivästyksiin kannattaa varautua varsinkin ennen Joulua.
- Viikon 51 äänilehdet julkaistaan normaalisti.
- Joulukuun Ääniseita julkaistaan poikkeuksellisesti jo 18.12.2018.
- Jouluviikolla ei julkaistu mitään äänilehteä.
- Vuoden 2019 ensimmäisellä viikolla julkaistaan vain Maakuntalehtikooste 3 eli Lounais-Lappi, Kemi-Tornio -kaupunkilehti, Meän Tornionlaakso, Luoteis-Lappi ja Enontekiön Sanomat.
- Äänilehtitoiminta jatkuu normaalisti 7.1.2019 alkaen.

Yhdistyksen henkilökunta kiittää koko näkövammaisyhteisöä kuluneesta vuodesta. Rauhallista Joulua ja onnellista Uutta Vuotta!


 
3. KÄSITYÖPÄIVÄ POSIOLLA 13.12.

 
Lapin Näkövammaiset ry järjestää KÄSITYÖPÄIVÄN Posion seurakuntatalolla os. Sysitie 7 to 13.12. klo 10-15
Ohjaajina ovat Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen ja Leena Väyrynen. Päivän aiheina ovat Annella viskat ja patapesimet, materiaalin hinta 2 euroa kappaleelta. Leenalla on malli virkatusta mukinalusesta, niitten tekemisseen tulee olla omaa lankaa ja lankaan passeli virkkuukoukku. Joku muu oma käsityö voi olla myös tekkeillä.
 
Päivän omavastuuhinta on 10 euroa henkilöltä sisältäen lounaan ja päiväkahavit sekä matkakulut. Ilmoittautumiset Irma Luokkaselle puh. 040-5051626 viimeistään 1.12. Muista ilmoittaa mahdollinen erityisruokavalio.
 
Päivää vietethään myös pikkujoulun merkeissä, joten ota nimetön pikkupaketti mukkaan!
 
SYÄMELLISESTI TERVETULOA PORISEMHAAN!
 
ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA4. TULEVAT KUVAILUTULKATUT ELOKUVAT


Vuoden 2019 ensimmäiset kuvailutulkatut elokuvat ovat Klaus Härön Tuntematon mestari ja Miia Tervon Aurora. Kuvailutulkkauksen kuulee omasta älylaitteesta MovieReading-sovelluksen kautta missä tahansa elokuvateatterissa.
 
Palkitun ohjaajan Klaus Härön elokuva TUNTEMATON MESTARI saa ensi-iltansa 4.1.2019. Tuntematon mestari on tarina ikääntyvästä taidekauppiaasta, joka yrittää viimeisen kerran todistaa kykynsä niin itselleen kuin lähimmäisilleen. Päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Amos Brotherus ja Pirjo Lonka.
 
https://nordiskfilm.fi/talta-nayttaa-klaus-haron-tuntematon-mestari-elokuvan-traileri-ja-juliste-on-julkaistu/
 
Toinen alkuvuodesta kuvailutulkattuna elokuvateattereihin saapuva elokuva on Miia Tervon AURORA. Elokuva on Tervon omaperäisellä äänellä kerrottu komediallinen rakkaustarina, jossa etsitään toiselle vaimoa ja löydetään vahingossa jotain aivan muuta. Elokuvan päärooleissa ovat Jussi-palkittu Mimosa Willamo (Aurora) ja ohjaajanakin tunnettu näyttelijä Amir Escandari (Darian). Muissa rooleissa nähdään muun muassa Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali.
 
https://nordiskfilm.fi/palkitun-elokuvantekija-miia-tervon-ensimmainen-pitka-elokuva-lappiin-sijoittuva-rosoinen-romanttinen-komedia-paaosissa-mimosa-willamo-ja-amir-escandari/
 
Elokuvan kuvailutulkkauksesta Kulttuuripalvelun sivuilla
 
http://www.kulttuuripalvelu.fi/kuvailutulkkaus/elokuvat
 
Tanja Rantalainen
kulttuurisihteeri
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
P. +358 40 964 9288
tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi
www.kulttuuripalvelu.fi
www.facebook.com/kulttuuripalvelu5. OSALLISTU SILMÄNPOHJAN KUIVASTA IKÄRAPPEUMASTA TEHTÄVÄÄN TUTKIMUKSEEN


Ruotsalainen lääketeollisuuden markkinatutkimusta tekevä yritys on lähestynyt Lapin Näkövammaiset ry:tä löytääkseen haastateltavia silmänpohjan kuivaan rappeumaan liittyvään tutkimukseen.

Yrityksen lähettämän esitteen teksti:
"M3 Global Research ja QQFS tekevät kansainvälistä markkinatutkimusta silmänpohjan kuivasta ikärappeumasta. Kutsumme tätä sairastavat ja heitä avustavat henkilöt osallistumaan tutkimukseen. Tutkimus keskittyy eri hoitoihin sekä tapoihin, joilla ne annetaan henkilöille, joilla on tämä sairaus.

• Avustajat: 30 minuuttia kestävä puhelinhaastattelu. Palkkio 40 €*.
• Potilaat: 30 minuuttia kestävä puhelinhaastattelu. Palkkio 40 €*.

*Palkkio maksetaan lahjakortin muodossa."

Tutkimukseen voi osallistua joko ilmoittautumalla yhdistyksen toimistolle tai suoraan haastattelijalle. Haastattelut tehdään 15.12. mennessä, joten ilmoittaudu nopeasti.

Ilmoita halukkuudestasi yhdistyksen toimistolle (puh. 0400 146 641), me ilmoitamme yhteystietosi haastattelijalle.

Voit myös ilmoittautua suoraan haastattelija Katri Mattilalle:
- puhelimella suoraan haastattelijalle: +46 31 355 9056 (huom. ruotsalainen puhelinnumero)
- sähköpostilla: katri.mattila@eu.m3.com
- Internet-lomakkeella osoitteessa www.m3gr.io/JBTNKG


Yrityksen ilmoitus henkilötietojen käsittelystä:
M3 Global Research on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi ja henkilötietojasi. Lue Yksityisyydensuojalausekkeemme (https://www.m3globalresearch.com/privacy.cfm) ymmärtääksesi, miten keräämme, käytämme ja suojelemme henkilökohtaisia tunnistettavia tietojasi. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen: privacy@m3globalresearch.com6. POHJOIS-SUOMEN LEIRI 26.1.–27.1.2019
LAPIN URHEILUOPISTO SANTASPORT, ROVANIEMIVertaisviikonloppu 0–17-vuotiaiden näkö- ja näkö- monivammaisten lasten perheille. Ohjelmassa yhteistä liikuntaa koko perheelle, rentoutumista ja vertaistarinoita. Leiri järjestetään yhteistyössä Suomen Vammaisurheilu ja liikunta ry:n aluetoiminnan suunnittelijan Jarno Saapungin kanssa.  Mukaan mahtuu 10 perhettä.

Aloitus on lauantaina klo 10.00 ja leiri loppuu sunnuntaina lounaaseen klo 12.00. Pitkämatkalaisten on mahdollista yöpyä perjantai- lauantai välinen yö hintaan, 50 e/aikuinen (sisältää lauantain aamiaisen).

Hinnat lauantai–sunnuntai:
- näkövammainen lapsi ilmainen
- saattaja 20 e
- aikuinen 40 e
- lapsi yli 4-vuotias 40 e
- alle 4-vuotias ilmainen

Hinnat sisältävät majoituksen Sporthotel standard huoneissa perhekoon mukaisesti, ruokailut (lauantaina lounas, päivällinen ja iltapala sekä aamiainen ja lounas), ohjelman ja kylpylänkäytön.

Hakemukset 6.1.2019 mennessä: https://www.silmatera.fi/toiminta/leiri-ilmoittautuminen/7. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA


ICT-kurssit:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/ict-pienryhmaohjaus

MIKROKERHOT:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/matalan-kynnyksen-vertaistukitoiminta-mikrokerhot


Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä


Joulukuu 2018

13.12. Lucian päivä