AjankohtaistaYhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 VERKKOSEITA VIIKKO 12 / 19.3.2018

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.
Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat tapahtumat/ilmoitukset.VERKKOSEIDAN SISÄLTÖ:


1. TOIMINTAA KUNNITTAIN
2. KUNTOKUU ARVONNAN VOITTAJAT
3. KEVÄTKOKOUSKUTSU
4. KULTTUURITOIMIKUNTA ETSII JÄSENIÄ
5. LUMITAPAHTUMAT 2018
6. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA1. TOIMINTAA KUNNITTAIN

Kerhonvetäjien yhteystiedot löytyvät osoitteessa http://lapinnakovammaiset.fi/yhteystiedot/kerhot tai soittamalla toimistolle 0400 146 641.


ROVANIEMI

TIETOVISAILIJAT ovat koolla palvelukeskuksessa keskiviikkona 21.3. klo 15 alkaen. Tervetuloa tutut ja tutummatkin!
t. Rainer
 
- OMPELUSEURAT KOTITIEN ÄMMILÄSSÄ on vanahan tavan mukhaan minun mökissä os. Kotitie 1 torstaina 22.3.2018 kello 12. Sillon voi ittekuki tehä ommaa käsityötä ja vaihtaa kuulumisia. Päiväkahavitki on tarjolla. Ilimota tulostasi viimeistään 20.3. Leenalle puh. 040-5177231. SYÄMELLISESTI TERVETULOA!
 
- KÄSITYÖKAHAVILA PÄÄSIÄISMYYJÄISTEN MERKEISSÄ on Lapin Näkövammaisten palavelukeskuksessa os. Maakuntakatu 12
lauantaina ja sunnuntaina 24.-25.3.2018 kello 11-16.
Myynnissä on monenlaisia, laadukkaita käsitöitä ja kahavia maukhaan leivonnaisen kera sekä käsityötuotekoriarpajaiset.
Sillon voi tulla vaikkapa käsityön kans paikan päälle ja viivähtää ihan iliman kiirettä ja tavata tuttuja!
KÄSITYÖKAHAVILA on auki molempina päivinä kello 11-16. Kerro myös ystävillesi ja naapureillesi NÄPPÄRIEN NÄKKÄREITTEN KÄSITYÖKAHAVILASTA! SYÄMELLISESTI TERVETULOA!

Rovaniemen näkövammaisten retkipäivä keskiviikkona 28.03.2018 klo 12.00 Sairaalakadun laavulle. Rainer keittelee meille nokipannukahvit, jonka nautimme pikkelsien kera. Paistelemme hiillosmakkaroita.
Tule mukaan nauttimaan kevätauringosta Kemijoen rannalla.
Tervetuloa mukaan ystäväsi kanssa. Toivovat Marke ja Anja
Jos jotain kysyttävää soittele Anjalle puh 0400-954251

Rovaniemen kaupungin allasjumppa- ja ratavuorot

Rovaniemen kaupungin tukemat ohjattu allasjumppa ja ratavuoro järjestetään uimahalli Vesihiidessä kevätkaudella seuraavasti:
Ohjattu allasjumppa tiistaisin 6.2.-24.4. klo 15-16, yhteensä 12 kertaa. Osallistujien omavastuu 20 € / kausi. Avustajilta ei peritä omavastuuta. Ohjaajana Kaisa Kangas.
Ratavuoro perjantaisin 9.2. - 27.4. klo 15-16, yhteensä 12 kertaa. Osallistujien omavastuu 2 € / kerta.

Lisätietoa saat toimistolta.


KEMI

NAISTEN VERTAISTUKIRYHMÄ KOKOONTUU ANNANTUVALLE Keskuspuistokatu 28 maanantaina 26.3 kello 14. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme. T. Pirjo puh. 040 517080

MAANANTAINA 9.4. Yhdistetty KUUKAUDEN KERHO JA KEVÄTKOKOUS ANNANTUVALLA Keskuspuistokatu 28 klo 14 alakaen. Tervetuloa! Lisätietoja antaa Pirjo Heikinjuntti puh. 040 517080.


KEMIJÄRVI
 
Lapin Näkövammaiset ry järjestää koillislappilaisille näkövammaisille KÄSITYÖPÄIVÄN Kemijärven seurakuntatalolla os. Esaiaksenkatu 2 tiistaina 3.4.2018 kello 10-15. Ohjaajina ovat Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen ja Leena Väyrynen. Silloin on mahollisuus tehä patasuteja ja neulahuovutusta, materiaaleja on paikan päällä. Rannikkeita ja kännykkäkukkaroita voi myös kutoa, niihin tullee olla ommaa lankaa ja sukkapuikot mukana. Joku muu oma käsityö voi olla myös tekkeillä.

Päivän omavastuuhinta on 10 euroa per henkilö sisältäen matkakulut sekä lounaan ja päiväkahavit. Ilmoittautumiset Lapin Näkövammaisten palvelukeskukseen puh. 0400-146641 tai sähköpostiin toimisto@lapinnakovammaiset.fi viimeistään 23.3.2018. Muistathan ilmoittaa myös mahdollisen erityisruokavaliosi. SYÄMELLISESTI TERVETULOA!

ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA


RANUA

Ranuan näkövammaisten kerho kokoontuu 20.3.2018 Ranuan puuhapirtillä klo 12-14. Kerhovieraana Leo Nieminen laulamassa ja laulattamassa.


POSIO

Posion kerho kokoontuu tiistaina 17.4. klo 12-14 Seurakuntatalon kerhohuoneella. Vieraana vastaava ohjaaja Juho Hiltunen.


TORNIO

Kevätkauden kerhotapaamiset ovat aina kuukauden toisena tiistaina Meäntalolla Vapaudenkatu 19. Seuraava kerho 10.4. klo 15-17. Vesijumppa on torstaisin klo 13.25 Saarenvireessä osoitteessa Pitkäkatu 7. Tervetuloa toimintaan mukaan mukavaan porukkaan.


KOLARI

Kolarin näkövammaisten kerho keskiviikkona 28.03.2018 klo 10 - 14 Kolarin seurakuntakodissa ja myös 18.04 sama aika ja paikka.
Tervetuloa! Tuija Partanen.


YLITORNIO


Ylitornion kerho kokoontuu maanantaina 9.4. klo 12-14 Maaritin talolla osoitteessa Muurolantie 116. Mukana vastaava ohjaaja Juho Hiltunen.
Tarjoiluiden vuoksi ilmoittautumiset Juhanille 3.4. mennessä.


2. KUNTOKUU ARVONNAN VOITTAJAT
 
Helmikuu oli perinteinen kuntokuukausi. Lapin Näkövammaiset ry:n jäsenistö oppaineen kuntoili reippain mielin ja määrin. Kuntokortteja palautettiin palvelukeskukseen yhteensä 23 kappaletta. Kiitos kaikille liikkujille!

Lapin Näkövammaiset ry:n kuntokorttiarvonnassa kahvikilot itselleen liikkuivat:

Lilja Ranua, Ranualta
Lea Salo, Ranualta
Maila Takala, Rovaniemeltä
 
Onnittelut voittajille! Kaikki kuntokortit osallistuvat vielä valtakunnalliseen arvontaan. Valtakunnallisen arvonnan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 
Liikunnallisin terveisin,
Lapin Näkövammaiset ry


3. KEVÄTKOKOUSKUTSU

Arvoisa Lapin Näkövammaiset ry:n jäsen!

Tervetuloa kevätkokouspäiväämme lauantaina 14.4.2018. Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Kemin Kulttuurikeskuksessa osoitteessa Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi.

Kaikille yhdistyksen varsinaisille jäsenille 27.3.2018 postitettava jäsenlehti Ääniseita sisältää kokousmateriaalin kokonaisuudessaan Daisy-äänitemuodossa. Yhdistyksen kannatusjäsenille lähetetään postitse mustavalkoinen kokouskutsu ja asialista. Kokousmateriaalin voi halutessaan tilata myös yhdistyksen toimistolta.

KEVÄTKOKOUSPÄIVÄN OHJELMA

Klo 10.00        Yhteiskuljetus Kemiin lähtee toimistoltamme

Klo 11.30        Saapuminen Kulttuuritalolle, ilmoittautuminen ja lounas
                       (riistakäristys + perunamuusi)

Klo 13.00        Kuvailutulkattu musiikillinen opastus taidemuseon
                       näyttelyyn

Klo 14.00        Sääntömääräinen kevätkokous, kokousarpajaiset

Klo 15.15        Iltapäiväkahvit, omenapiiras ja vaniljakastike

Klo 16.00        Kokouspäivän päätös ja kotimatkalle lähtö

ILMOITTAUTUMINEN JA KULJETUSJÄRJESTELYT
Ilmoittautumiset torstaihin 5.4.2018 klo 14.00 mennessä yhdistyksen toimistolle puh. 0400 146 641. Mainitkaa ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista erityisruokavalioistanne sekä muista toivomuksistanne kokouspäivän järjestelyjen suhteen. Mainitkaa myös, mikäli ette ruokaile kokouspaikalla. Ruokailumahdollisuus voidaan taata vain ilmoittautuneille.

Kuljetusasioissa ottakaa ensisijaisesti yhteyttä oman kuntanne kerhonvetäjään tai yhteyshenkilöön, jonka yhteystiedot saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta.

Yhdistys järjestää yhteiskuljetuksen reitille Rovaniemi - Kemi - Rovaniemi. Kokoukseen osallistujia otetaan kyytiin myös matkan varrelta. Jos käytätte kuljetuspalvelua ja kimppataksilla tulette pohjoisesta päin, voitte jatkaa matkaa Rovaniemeltä Kemiin ja takaisin Rovaniemelle yhteiskuljetuksella.

Mikäli paikkakunnaltanne ei järjestetä yhteiskuljetusta ja voitte käyttää vaikeavammaisen kuljetuspalvelua, olkaa tarvittaessa yhteydessä oman kotikuntanne vammaispalvelun sosiaalityöntekijään. Yhdistys vastaa vaikeavammaisen kuljetuspalvelun käyttöön liittyvästä omavastuuosuudesta. Mikäli yhteiskuljetusta tai kuljetuspalvelua ei ole mahdollista käyttää, korvaa yhdistys varsinaiselle jäsenelleen kokoukseen osallistumisesta aiheutuneet matkakulut edullisimman matkustustavan mukaisesti tositteita vastaan tai erityistapauksissa kilometrikorvauksena (50% verohallinnon ohjeesta). Kannatusjäsenellä on mahdollisuus oppaana toimiessaan käyttää maksutta kokoukseen järjestettyjä yhteiskuljetuksia. Muussa tapauksessa hän vastaa matkakustannuksistaan itse.

Kokouspäivän omavastuu on 25 € / osallistuja. Omavastuu kattaa kokouspäivän ruokailun, ohjelman ja matkat. Pelkkään kokoukseen osallistuminen on maksutonta. Omavastuu peritään käteisellä kokouspaikalla. Halutessasi voit maksaa omavastuun etukäteen 5.4. mennessä yhdistyksen tilille FI53 5640 0220 2402 66 viitenumerolla 2150.
Olette sydämellisesti tervetullut yhdistyksemme kokouspäivään!

LAPIN NÄKÖVAMMAISET RY:N HALLITUS


4. KULTTUURITOIMIKUNTA ETSII JÄSENIÄ

Haluaisitko vaikuttaa ja olla mukana toteuttamassa yhdistyksen kulttuuritoimintaa? Lapin Näkövammaiset ry:n kulttuuritoimikunta hakee mukaan uusia jäseniä. Jos vähänkin kiinnostuit, tartu puhelimeen ja soita 050 327 7492 Kirsti Reijonen voit myös soitella tähän numeroon toiveistasi. Haluaisitko käydä kuvailutulkatussa taidenäyttelyssä, entä konsertti, teatteriesitys, luento, laulaminen tai kirjoituskurssi, kuvataide, näytteleminen tai jotain aivan muuta. Mitä se voisikaan olla? Kuulen mielelläni haaveistasi! t. Kirsti


5. LUMITAPAHTUMAT 2018

Lumitapahtumat ovat koko perheen sovellettuja liikuntatapahtumia, joissa perheet voivat lasketella ja lumilautailla sekä kokeilla tapahtumapaikalla muita talvilajeja ja tavata muita perheitä. Lumitapahtumat ovat matalan kynnyksen kokeilutapahtumia, joissa vammaisilla ja erityistä tukea tarvitsevilla on mahdollisuus osallistua kelkka-, pystylaskettelun tai lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa.

Ilmoittaudu tapahtumiin mukaan osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/15A8F2FCE0C9465D.par

Etukäteen ilmoittautuneilla laskijoilla on mahdollisuus osallistua opetukseen. Paikkoja on rajoitetusti ja opetuksen hinta on 20 euroa / laskija sisältäen välineet. Osallistuminen ei sisällä vakuutusta.

Lumitapahtumat 2018

La 24.3. Sport Resort Ylläs, Kolari
Laskettelu- ja lumilautailutapahtuma
Yhteyshenkilö: jarno.saapunki@vammaisurheilu.fi
Tapahtumissa saa myös opastusta siihen, kuinka rinteessä voi laskea erityistä tukea tarvitsevan laskijan kanssa. Näin lumilajeista voi löytyä perheelle yhteinen harrastus! Laskettelun opetuksesta vastaavat soveltavan alppihiihdon ohjaajat ja opetuksessa hyödynnetään soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun välineistöä.
Tapahtumissa haastamme myös kaikki tekemään lumiukkoja yhdessä 80-vuotiaan Suomen Ladun kanssa.
Lumitapahtumat järjestetään yhteistyössä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n, Malikkeen, SOLIA:n, Suomen Hiihdonopettajat ry:n, laskettelukeskusten sekä paikallisten toimijoiden kesken.
Lisätiedot Lumitapahtumista: VAU, lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija Nina Peltonen, puh. 050 400 1532, nina.peltonen@vammaisurheilu.fi

6. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA

Linkeissä on tietoa tulevista tapahtumista:

ICT-kurssit: http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/ict-pienryhmaohjaus

MIKROKERHOT:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/matalan-kynnyksen-vertaistukitoiminta-mikrokerhotTulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä


Huhtikuu 2018
14.4. Lapin Näkövammaiset ry:n Kevätkokous Kemissä
25.4. Kansainvälinen opaskoirapäivä

Toukokuu 2018
18.5. Saavutettavuuspäivä

Kesäkuu 2018
9.6. Opaskoirakoulun avoimet ovet ja opastuskoetapahtuma
15.–17.6. Kesäpäivät Kuopiossa
27.6. Kansainvälinen kuurosokeuspäivä

Heinäkuu 2018

Elokuu 2018

Syyskuu 2018
ICT-päivät
28.9. Kansainvälinen informaation saavutettavuuden päivä

Lokakuu 2018
12.10. Maailman näköpäivä
15.10. Valkoisen kepin päivä

Marraskuu 2018
11.–18.11. Sokeain viikko

Joulukuu 2018
3.12. Kansainvälinen vammaisten päivä
13.12. Lucian päivä